Skip to main content

Highlights in de omgeving

Highlights in de omgeving

Nationaal Park de Schoorlse Duinen

De trots van de regio en waarschijnlijk ook de reden dat jij hier graag bent. Hier mag je eindeloos fietsen en kun je je vergapen aan de heidevelden en de duintoppen. Rust is alles hier.

De Kerf

Vlakbij de strandafgang van Schoorl ligt De Kerf. Hier laat de mens al sinds 1997 het zeewater met vloed de duinen binnen stromen. De duinvallei daarmee een rijkdom geworden aan flora en fauna. Dit moet je echt zien.

Het Witte Kerkje in Groet

Dit prachtige kerkje staat hier al sinds 1639. Het straatje eromheen, noemen ze de Kerkbrink. De witte huisjes waren vroeger een gevangenis en een raadhuis. De witte huisjes en de kerk zijn een Rijksmonument.

Kabouterpad

Als je nou kleine voetstappen ziet in het zand, dan zijn dat vast kabouters geweest. Met je rode muts op kun je ze gaan zoeken. Je krijgt allerlei opdrachten mee en je bent de hele middag zoet. Kaartjes bij het Bezoekerscentrum Schoorlse Duinen.

Hondsbossche Zeewering

Deze dijk begint bij Camperduin en is 5.5 kilometer lang. In 2015 is men begonnen met de aanleg van nieuwe duinen en zelfs een lagune. Dit is echt een prachtig voorbeeld van menselijk ingrijpen in de natuur.

Museum Kranenburgh

Op loopafstand van het Bergense centrum staat Museum Kranenburgh. Hier vindt je de mooiste tentoonstellingen op het gebied van kunst of kunst gerelateerde zaken. Het gebouw is prachtig, maar de tuin rondom ook. Hier ben je uren zoet.

Klimduin Schoorl

Als de Klimduin eens kon praten. Iedereen kent ‘t. Is er op vakantie geweest, al dan niet als klein kind. De Klimduin is voor Schoorl, zoals de Eiffeltoren voor Parijs… Okey, dat is een beetje overdreven, maar het komt in de richting. Hier rol je vanaf, met ’t zand in je haren, tot in je onderbroek. De Klimduin is 51 meter hoog, maar dat mulle zand maakt de klim toch wat lastig. We dagen je uit. Wie ’t eerste boven is, krijgt een pannenkoek!

Bezoekers centrum Schoorlse Duinen

Het Nationaal Park de Schoorlse Duinen begint hier, bij het bezoekerscentrum. Gerund door vrijwilligers en boswachters leer je hier alles over het bos, de duinen en het strand in alle jaargetijden. Daarna drink je een kop koffie of eet je een broodje bij IJgenweis.

Speelschip

Het houten Speelschip ‘de Slag bij Camperduin’ ligt bij de lagune op het strand van Camperduin. Het schip is een fantastisch speelobject met touwen, klimrekken, hangbruggen, kanonnen, glijbanen en een stuurwiel. Op deze plek is vroeger een heus houten schip gestrand, dus laat je fantasie de vrije geest. Eindelijk kun jij ook piraat zijn.

De Berenkuil

Even een stukje de Schoorlse Zeeweg op en je bent bij dit goed bewaarde geheim: Bospaviljoen de Berenkuil. Hier hoor je helemaal niets, behalve de vogels. Bij, of beter gezegd, ìn de Berenkuil kun je heerlijk eten en drinken na een intensieve fietstocht. Daarna ga je weer op pad naar Bergen aan Zee of Schoorl aan Zee. Of misschien wel verder.

Terrasjes

Aan de rand van de Klimduin, of op steenworp afstand, in het centrum van Schoorl. Overal vindt je hier terrasjes. Met de eerste straal zonlicht, staan de stoeltjes al te wachten op een tijdelijke eigenaar. Op de mooiste plek aan de kust, kun je genieten van een drank en een hap! Zelfs met een ster, want niets is hier te gek! Van pannenkoek tot 6-gangen. Zeg ’t maar! Horeca Schoorl kookt voor het hele gezin!

Duinvermaak

Hier is in al die jaren amper wat veranderd. En laat dat in hemelsnaam zo blijven. In 1913 gebouwd als ‘Vrouwtje van Duin’. Voor een pannenkoek en een pizza ben je in deze ‘uitspanning’ aan het juiste adres. Duinvermaak! Geen chique gedoe, maar volop lol voor de kids. Na, of gewoon tijdens het eten, lekker in die touwen met de kleverige vingers. Wat maakt het allemaal uit! Bij Duinvermaak is het leven goed! Of je zeven bent of zeventig! Hele generaties hebben hier herinneringen liggen.

MEER INFORMATIE:

Duinweg 2
1871 AB Schoorl
Telefoon: 072 509 0072
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Btwnr: NL8085.47.999.B.01
KvK: 37030809
IBAN: NL72 RABO 0346 3914 82

OPENINGSTIJDEN

maandag 9:00 - 18:00
dinsdag 9:00 - 18:00
woensdag 9:00 - 18:00
donderdag 9:00 - 18:00
vrijdag 9:00 - 18:00
zaterdag 9:00 - 18:00
zondag 9:00 - 18:00
  • Meer dan 90 jaar ervaring
  • Het breedste en leukste assortiment huurfietsen in de omgeving
  • E-bikes met een grote actieradius
  • Elektrische fietsen van Gazelle
  • Elektrische bakfietsen van Urban Arrow
  • Meer dagen huren is minder betalen
  • Fietsreparatieservice
  • Pech-onderweg-service
  • Mooie fietsroutes in omgeving Schoorl
  • 7 dagen per week geopend